2014. október 28., kedd

Tudatmódosító szerek, mint a kultúra részei


Feladó:                            Gyula Berkesi
Küldve:                           2014. október 28. 11:23
Címzett:                          Info Bárdudvarnok

Tudatmódosító szerek, mint a kultúra részei

Miután Noé szőlőtermesztő lett, rövid időn belül találkozott az alkohollal, mint tudatmódosító szerrel! Eredendően léteznek, sőt a teremtés titkait: "Az ember ezt, ha egykor ellesi, Vegykonyhájában szintén megteszi."
Bárdudvarnokon a drog, mint téma időszerű! Különböző vélemények jelennek meg a közösségi oldalon. A vélemények megoszlanak. Egyesek, mint világjelenséget, mint országos problémát hangsúlyozva, úgy gondolják, úgysem lehet ellene tenni semmit!
A közösségi oldalak elektronikus lehetőségét használjuk fel, hogy ne kelljen ez ügyben egymás szemébe nézve véleményeket cserélni. Korszerűek vagyunk! Gyorsan sokfelé, sokakhoz tudunk így szólni, - csekély eredménnyel!
Ezúton kezdeményezem, hogy közösségi térben, Bárdudvarnok egészségügyben, oktatásügyben és más területen tevékenykedő, a téma iránt érdeklődő, érintett, egyenlőre még nem érintett lakói számára valaki hívjon össze találkozót.
Én szerettem volna találkozót hirdetni a lipótfai Közösségi Házba, de jelenleg a világítás beláthatatlan ideig szünetel.
Megvallom őszintén, hogy az lenne a legjobb, ha a fórumot kulturális oldalról és nem egészségügyi, hatalmi, vagy büntetőjogi oldalról közelítenénk meg. A probléma gyökere mindenképpen kulturális, egyben szakrális. A beszélgetést is e gondolatokból kiindulva kellene indítani.
Különösen fontos lehetne a fiatalokat felkérni, hogy minél többen jelenjenek meg egy ilyen találkozón.
Bárdudvarnok szerencsés, hiszen az Ifi Pont működik és kulturális téren felnőttek is működnek, nem megfeledkezve, hogy két történelmi egyházunk is működik.
Tisztelettel kérek valakit, hogy szervezzen valahova egy találkozót, ahol e vélhetően érzékeny téma megbeszélését meg lehet kezdeni.



Berkesi Gyula Gábor


Az írás az alábbi facebook beszélgetésre reakció:
http://bardudvarnokinfo.blogspot.hu/2014/10/bard-drog-1.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése